Gazduire e-commerce – 3 criterii in alegerea furnizorului

Efectuarea de vanzari online induce unele nevoi speciale: posibilitatea de a realiza plati securizate, necesitatea de a dispune de un site rapid si reactiv si, mai ales, posibilitatea de a beneficia de o disponibilitate permanenta.

Alegerea unui furnizor web este drept urmare o decizie cruciala pentru a-ti asigura reusita in comertul online. Insa, nu toti comerciantii online stapanesc aspectele tehnice ale solutiilor de gazduire. In acest articol incercam sa vedem in ce masura aceste probleme de viteza de incarcare, securitate sau disponibilitate reprezinta elemente indispensabile de luat in seama in momentul alegerii gazduirii e-commerce.

Performanta si viteza de incarcare. Viteza de incarcare a site-urilor e-commerce este deosebit de importanta. In realitate, utilizatorii isi doresc parcurgerea unor site-uri din ce in ce mai rapide si nu ezita, atunci cand pagina nu se afiseaza rapid, asa cum ar trebui, sa schimbe site-ul. Pe de alta parte, trebuie sa tinem cont si de impactul vitezei asupra referentierii site-urilor Internet. Google da prioritate site-urilor care se incarca mai rapid ceea ce inseamna ca, site-urile mai lente, pe care Google e considera frustrante pentru utilizatori, nu sunt atat de bine clasate.

Pentru a testa viteza de afisare a site-ului, furnizorul de gazduire web poate realiza o serie de teste, teste in urma carora va putea sa vina cu unele corectii sau imbunatatiri pentru a evita incetinirea si a stimula serverul. Fluxul de vizite provenind de la Google poate ajunge in cazul anumitori site-uri la 80%. Drept urmare, ar fi pacat sa te privezi de acesti utilizatori.

Securitatea. Masurile de securitate garantate de furnizorul de gazduire web reprezinta o serie de criterii importante in ceea ce priveste gazduirea unui site e-commerce. Bineinteles, trebuie sa te interesezi si de securitatea platilor dar si de securitatea bazelor de date care dispune de informatii cruciale despre clienti, pe care hackerii le poate folosi in scopul uzurparii identitatii.

Pentru a securiza un site e-commerce tebuiesc securizate si serverul si aplicatiile web. Acest lucru poate fi facut gratie instalarii de firewall. Deoarece infrastructura unui site Internet este complexa trebuie, in egala masura sa prevedem protejarea ansamblului elementelor care il compun.

Dincolo de securitate, este important ca furnizorul de gazduire web sa efectueze salvari regulate, frecvente, chiar foarte frecvente ale site-ului pentru a putea restaura versiuni ulterioare in cazul in care apare vreo problema.

Disponibilitate. Pe langa rapiditatea de incarcare si securitate, disponibilitatea reprezinta una din conditiile sine qua non al unui site e-commerce. In realitate, pe un site e-commcerce o pana este echivalentul diminuarii vanzarilor. Pentru a se asigura ca site-ul este functional, unii furnizori propun monitoring, fie ca este vorba de monitoring automatizat sau de verificare manuala. Astfel, o pana este detectata cu mai mare rapiditate. In cazul unei astfel de probleme, furnizorul se angajeaza sa restabileasca site-ul online in cel mai scurt timp posibil.

Chiar daca aceste trei criterii reprezinta elemente eesentiale de verificat in alegerea gazduirii e-commerce, trebuiesc asigurate in egala masura calitatea vanzarilor, suportul clienti sau serviciile incluse.

Lasă un răspuns