Insulele Canare – vacanta catre o primavara vesnica

insulele canare

Insulele Canare sunt destinatia perfecta a milioanelor de turisti in fiecare an. Daca vrei o vacanta exotica si in acelasi timp relaxata, aici este locul potrivi

Canarele sunt alese anual ca loc de vacanţă de 11 milioane de turişti. Acestea sunt o mare atracţie şi pentru turiştii straini, dar si români. După câteva ore de zbor ajung în acestă oază tropicală. Aici, iciodată temperaturile nu scad sub 20 de grade, ploile sunt rare, iar apa oceanului, extrem de caldă.

Insulele Canare – scurta istorie

Insulele au fost descoperite de navigatorii fenicieni. Iar, mai târziu s-au oprit aici normanzii şi portughezii, iar spre sfârşitiul secolului XV au fost cucerite de Regatul Castiliei. Aproape toate insulele se mândresc cu faptul că ar fi fost loc de oprire a navelor lui Cristofor Columb în călătoria sa spre încă nedescoperită Lume Nouă.

Politic şi administrativ, Regiunea Autonomă a Canarelor, aparţine şi acum Spaniei şi este aşadar parte a Uniunii Europene, ceea ce în sine atrage turiştii, prin absenţa vizelor, moneda comună şi limba accesibilă.

Aici fiecare vizitator poate găsi tot ce doreşte, căci fiecare dintre insule oferă altceva. Cele din centrul arhipelagului, Gran Canaria şi Tenerife, sunt marile oaze turistice, pasionaţii de soare şi plaje nesfârşite se îndreaptă spre Fuerteventura, exploratorii şi admiratorii vulcanilor aleg Lanzarote, iar insulele vestice La Palma, Gomer şi Hierro sunt o lume izolată în miniatură căutată de turiştii activi, iubitorii de natură, de ciclişti, de romantici sau de cei care doresc singurătatea.

Pentru a cunoaşte nu doar faţa turistică a insulelor trebuie pornit în afara locurilor aglomerate, către micile aşezări unde pulsează adevăratul ritm al vieţii canariene, cu frumuseţi naturale locale, sărbători colorate şi cu delicii ale bucătăriei bazate pe produse agricole simple, peşte şi fructe de mare proaspete.

În luna februarie şi începutul lui martie este festivalul din Canare, care nu este deloc mai prejos ca cel din Caraibe. Cu parade colorate de stradă, reprezentaţii muzicale, artistice sau satirice, cu concursuri şi alegerea reginei carnavalului, carnavalul începe în Santa Cruz de Tenerife şi apoi se mută în Gran Canaria,

Lasă un răspuns