Invelitori din tigla ceramica

tigla ceramica

Atunci cand ne construim o casa trebuie sa acordam o atentie sporita fiecarui detaliu. Acoperisul unei case trebuie sa fie bine consolidat, pentru ca astfel in perioadele in care vremea este capricioasa putem avea probleme mari. Cum ar fi sa ne ploua sau sa ne ninga in casa?

Trebuie sa ne interesam si sa aflam care este cea mai buna solutie pentru acoperis.
Atunci cand ne hotaram la un anume tip de acoperis, trebuie sa o facem inca din faza de proiect, asta pentru ca alegerile vor fi mult mai bune si vei economisi si mai multe resurse financiare. Alegand tipul de acoperis inca din faza de proiect si comunicand acest lucru arhitectului care se ocupa de proiectul tau, poti realiza economii de ordinul sutelor sau chiar al miilor de euro.
Specialistii ne sfatuiesc sa acordam o atentie deosebita invelitorilor pentru acoperis. De asemenea acestea necesita o verificare periodica pentru ca locuinta sa fie protejata. Putem inveli acoperisul cu tigla sau produse ceramice, tabla, sindrila, sita, carton bituminat sau impaslitura din fibra de sticla bituminata.

Ce este tigla ceramica?

Tigla ceramica reprezinta o varianta apreciata de publicul romanesc tocmai pentru ca reprezinta o invelitoare durabila. Avantajele se extind in cazul acestui tip de invelitoare, de mentionat fiind si confortul excelent pe care il ofera in cadrul spatiului amenajat imediat sub acoperis.
Tigla ceramica este cel mai raspandit material pentru invelitoare. Are un aspect foarte frumos si o calitate mare. Invelitorii din tigla ceramica au o durabilitate mare de viata care poate ajunge chiar pana la 100 de ani.
Pe langa aceasta, tigla ceramica nu se decoloreaza si este termorezistent. Si sa nu uitam de diferitele modele si culori de care dispune tigla ceramica. Este un material deosebit de practic, si optim in constructii. Se poate folosi in toate zonele climatice si pentru toate tipurile de acoperisuri.

De asemenea, amortizarea fonica si caracteristicile termice fluctueaza in parametrii promitatori, ceea ce reprezinta un plus pentru cumparator. La capitolul aspect nu putem spune ca exceleaza, insa faptul ca se monteaza din portiuni reduse ca dimensiuni ii ofera o volatilitate aparte, ea putand fi folosita cu succes pentru acoperisurile cu un design ceva mai modern, de forma conica sau triunghiulara.
Tigla ceramica are o garantie de 30 de ani si o greutate de 40 de kg/mp. Are o izolare termica si o izolare fonica foarte buna, montajul insa este putin dificil, dar poate fi folosit si la o panta de 10 grade. De asemenea, tigla ceramica este foarte rezistenta la aicizi.
Tigla de ceramica se monteaza pe sipci. Greutatea specifica variaza intre 2, 35 si 4, 7kg/buc, in functie de modelul tiglei. Nu lasati deoparte nici accesoriile, adica tiglele de muchie, elementele de aerisire sau cele de fixare.

Sistemele de strapungere a acoperisului asigura solutii pentru trecerea antenei, tubulaturii de aerisire a bucatariei sau grupului sanitar.
Dezavantajele tiglei ceramice nu intarzie totusi sa apara. Tigla ceramica este grea, are costuri de achizitie si de montat mai mari, si apa de ploaie se evacueaza ceva mai lent.

Lasă un răspuns