Izolatia cu spuma poliuretanica

Izolatia cu spuma poliuretanica

Cu siguranta incerci sa gasesti cea mai buna metoda de izolare pentru locuinta ta. Exista diverse metode, insa una relativ recent aparuta este izolatia cu spuma poliuretanica. Desi nu este inca foarte cunoscuta, aceasta metoda este una recomandata pentru locuinta ta. Vei afla in continuare ce este aceasta.

Ce este izolatia cu spuma poliuretanica?

Izolatia cu spuma poliuretanica este izolatia termica pe baza de spuma poliuretanica. Spuma poliuretanica este un material extrem de versatil, care este utilizat ca solutie pentru diverse provocari din industria constructiilor si din industria prelucratoare. Aceasta spuma este un produs exceptional.

Cladirile care folosesc izolatia cu spuma poliuretanica sunt unele dintre cele mai eficiente si confortabile. Izolatia cu spuma poliuretanica este o solutie inteligenta ce vine in ajutorul economisirii energiei. In plus, aceasta ofera un mediu sanatos, prin reducerea afluxului de alergeni si poluanti in aer liber.

Spuma poliuretanica rigida este produsa prin amestecarea a doua ingrediente organice, in conditii controlate. Este esential sa se creeze o structura extrem de bine omogenizata, pentru a se obtine performanta dorita de spuma, celule mice, inchise, care contin un agent de spumare. Spuma ideala are conductivitate termica scazuta si rezistenta mecanica adecvata.

Produsul obtinut in urma acestui proces este folosit pentru a umple spatiile de izolat. In acelasi timp, acesta creeaza o bariera termica si prin consolidarea mecanica a structurii. Astfel se obtine rigiditate structurala, se evita contractiile si se extinde durata de viata.

De ce sa optezi pentru izolatie cu spuma poliuretanica?

Spuma poliuretanica adera excelent la materialele care se folosesc, in general, in constructii. De asemenea, adera la orice substrat si poate fi aplicata pe orice plan inclinat, precum asfalt, beton, hartie, ipsos, lemn, PAL, ciment, otel. Aceasta spuma nu are nevoie de sistem de fixare mecanica si nici de adezivi speciali.

Spuma poliuretanica este ideala, intrucat previne dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor. In plus, este rezistenta la atacul insectelor si rozatoarelor. Aceasta este de asemenea rezistenta la acizi si baze, precum la uleiuri diluate si solventi. Are o rezistenta mecanica buna, in raport cu densitatea sa.

Avantajele izolatiei cu spuma poliuretanica

Printre avantajele spumei poliuretanice se numara viteza de executie si de mobilitate, precum si capacitatea de a trece rapid la o alta lucrare, intrucat nu este necesara transportarea si stocarea unor produse voluminoase, care sunt caracteristice in general materialelor izolante.

Izolatia cu spuma poliuretanica are o putere ridicata de termoizolare si ofera siguranta maxima la aplicare. Prin pulverizarea spumei poliuretanice, sunt inchisi toti porii, indiferent care este materialul de baza, de exemplu caramida, beton sau lemn. Ofera o buna izolare termica, fonica si hidro a mansardelor si acoperisurilor.

Prin aceasta metoda, se permite respiratia stratului suport, in timp ce izolarea termica si impermeabilizarea structurii pot fi realizate intr-o singura operatiune.

Nu sunt necesare imbinarile pentru izolatia cu spuma poliuretanica. Acest tip de izolatie poate fi folosit atat la constructiile noi, cat si la reabilitarea constructiilor vechi. Izolatia are o grosime redusa, dar un factor de izolare foarte ridicat.

Izolatia cu spuma poliuretanuca este rezistenta la temperaturi cuprinse intre -50°C si +100°C.

Un comentariu la „Izolatia cu spuma poliuretanica”

Lasă un răspuns