Izolatia cu vata minerala este alegerea ideala

Izolatia cu vata minerala este alegerea ideala

In prezent, exista o mare varietate de metode de izolatie. Cine nu are cunostinte in domentiu, nu are cum sa le stie pe toate si nici cum se folosesc acestea. Fiecare metoda are avantaje si dezavantaje, recomandari pentru cand trebuie folosita si cand nu. Alegerea materialului izolant potrivit trebuie facuta in functie de cateva aspecte. Printre aceste aspecte se numara tipul cladirii, climatul in care este amplasata cladirea, zona care se vrea izolata si bugetul. Una dintre metodele cele mai cunoscute este izolatia cu vata minerala.

Ce este vata minerala bazaltica?

Desi se aude vorbind despre izolatia cu vata minerala bazaltica, nu toata lumea stie exact despre ce este vorba. Vata minerala bazaltica este un produs anorganic, care se obtine prin fibrilizarea topiturii de bazalt, cu ajutorul centrifugarii. Vata minerala bazaltica este intalnita sub forma unei aglomerari de fibre fine, elastice, cu structura deschisa.

Vata minerala bazaltica are diverse proprietati fizico-chimice care ii ofera o performanta crescuta. De aceea, aceasta are diverse intrebuintari in domeniul izolattilor termice si fonice, precu si a protectiei impotriva incendiilor.

Cand este recomandata izolatia cu vata minerala bazaltica?

Izolatia cu vata minerala este recomandata atat in cazul constructiilor civile, cat si in cazul celor industriale. Se foloseste atunci cand cerintele sunt foarte mari si asteptarile unei izolatii bune sunt crescute.

Avantajele izolatiei cu vata minerala

Izolatia cu vata minerala bazaltica are numeroase avantaje. In primul rand, aceasta ajuta la economisirea energiei. In plus, vata minerala bazaltica este extrem de rezistenta la umiditate. Fibrele ei sunt protejate de o substanta hidrofoba care permite utilizarea acesteia ca strat hidroizolator pentru pardoseli.

Daca izolatia cu vata minerala este facuta corect, aceasta creste protectia impotriva inundatiilor si a incendiilor. Vata minerala bazaltica este incombustibila, nu intretine arderea si nu emana gaze nocive in contact cu focul.

Vata minerala bazaltica reduce conductivitatea termica de la o suprafata la alta, prin captarea aerului in goluri.

Izolatia cu vata minerala este durabila. Vata minerala bazaltica nu corodeaza si nu este corodata, nu constituie hrana pentru insecte si rozatoare, nu putrezeste si nu este atacata de ciuperci si microorganisme. Asadar, avand o durabilitate crescuta, izolatia cu vata minerala bazaltica reprezinta o investitie pe termen lung.

Printre avantajele acestui tip de izolatie se numara si siguranta pentru sanatate, intrucat vata minerala nu dauneaza sanatatii si nu polueaza mediul inconjurator. Izolatia exterioara cu vata minerala este permeabila la vapori, astfel ca le permite peretilor sa respire. Astfel, este eliminat riscul de producere a condensului si mucegaiului. Astfel, cu ajutorul izolatiei cu vata minerala se realizeaza un mediu interior confortabil si placut.

Structura fibroasa a acestui material are foarte bune proprietati de absorbtie acustica. Astfel, vata minerala bazaltica este ideala pentru a oferi protectie fonica unei cladiri.

Montare si modele

Izolatia cu vata minerala bazaltica este usor de manevrat si de montat.  Vata minerala bazaltica se gaseste sub forma de placi, role sau vrac pentru suflare in pereti goi. Datorita numeroaselor sale avantaje, izolatia cu vata minerala este din ce in ce mai cautata de catre proprietarii de locuinte.

Lasă un răspuns