Izolatie cu vata minerala pentru locuinte

izolatie cu vata minerala

Au aparut diferite metode de izolatie, insa nu toti le stim pe toate sau cum se foloseste fiecare, ce avantaje sau dezavantaje are fiecare, de ce este bine sau nu sa o folosim. Alegerea materialului izolant potrivit depinde de mai multe aspecte: tipul cladirii, climatul in care se afla, zona care se vrea a fi izolata, dar si de bugetul proprietarului.

S-au auzit destul de multe despre izolatia cu vata minerala bazaltica, insa nu se stiu atat de multe. Aceasta vata minerala bazaltica este un produs anorganic, obtinut prin fibrilizarea cu ajutorul centrifugarii a topiturii de bazalt. O intalnim sub forma unei aglomerari de fibre fine, elastice cu structura deschisa.
Vata minerala bazaltica are o serie de proprietati fizico-chimice foarte performante, si din acest motiv are foarte multe intrebuintari in domeniul izolarilor termice, fonice sau al protectiei impotriva incendiilor.

De ce sa faci izolatie cu vata minerala?

Vata minerala bazaltica este recomandata si in cazul constructiilor civile, cat si industriale, acolo unde cerintele si asteptarile sunt foarte mari.
Avantajele izolatiei cu vata minerala sunt multiple. In primul rand economisim energie. Apoi, vorbim depre faptul ca vata minerala bazaltica este foarte rezistenta la umiditate. Fibrele de vata minerala bazaltica sunt protejate de o substanta hidrofoba care permite utilizarea ei, de exemplu, ca strat hidroizolator pentru pardosele.

O izolatie corecta cu vata minerala bazaltica sporeste protectia pentru incendii sau inudatii. Vata minerala bazaltica este un produs incombustibil care nu intretine arderea si nici nu emana gaze nocive sub actiunea focului.
Vata minerala bazaltica capteaza aerul in goluri pentru a reduce conductivitatea termica de la o suprafata la alta.
Un avantaj important este acela ca rezista foarte mult in timp. Dat fiind faptul ca, vata minerala bazaltica nu corodeaza si nu este corodata, nu este atacata de ciuperci si microorganisme, nu constituie hrana pentru insecte si rozatoare si nici nu putrezeste, vata minerala bazaltica are o durabilitate destul de mare. Deci izolarea casei constituie o investitie pe termn lung fara doar si poate.

Sigura pentru mediu si pentru tine

Vata minerala bazaltica nu dauneaza sanatatii si nu polueaza mediul inconjurator. Acest lucru face ca materialul sa fie unul ecologic.
Putem proteja fonic cu succes folosind acest produs. Structura fribroasa a vatei minerale bazaltice prezinta proprietati foarte bune de absorbtie acustica.
O instalatie cu vata minerala bazaltica nu ridica deloc probleme. Este usor de manevrat si de instalat.

Spre deosebire de alte variante de termoizolare, sistemele de izolare termica la exterior cu vata bazaltica sunt permeabile la vapori, ceea ce permite peretilor sa „respire”, eliminand astfel posibilitatea de producere a condensului si a mucegaiului. Nu numai vata bazaltica, dar si mortarele si tencuielile decorative care se folosesc in aceste sisteme sunt permeabile la vapori. Astfel, se realizeaza un climat interior placut si cu adevarat confortabil.
Vata minerala bazaltica este disponibila in role, placi sau vrac pentru suflare in pereti goi. Are avantajul de a bloca zgomotele exterioare si de asemenea este neinflamabila. De aceea, cererea proprietarilor de case pentru astfel de produse izolante este tot mai ridicata.

Lasă un răspuns