Izolatie cu spuma poliuretanica

izolatie cu spuma poliuretanica

O noua metoda de izolare este aceea cu spuma poliuretanica. Este o metoda destul de noua si nu suficient de cunoscuta asa ca ne-am gandit sa va prezentam de fapt ce inseamna aceasta metoda.

Ce presupune o  izolatie cu izolatie cu spuma poliuretanica?

Spuma poliuretanica este un material versatil remarcabil care ofera solutii dovedite pentru o gama variata de provocari in industria constructiilor si industria prelucratoare.
Spuma poliuretanicaeste un produs exceptional. Cladirile izolate in aceasta maniera sunt unele dintre cele mai eficiente si confortabile construite.
Izolatia termica cu spuma poliuretanica este cea mai inteligenta solutie pentru economosirea energiei oferindu-va in acelasi timp un mediu mai sanatos prin reducerea afluxului de poluanti si alergeni in aer liber.

Cum este produsa spuma poliuretanica?

Spuma poliuretanica rigida este produsa prin amestecare, in conditii controlate, a doua ingrediente organice. Crearea unei structuri extrem de cross-linked corecta este esentiala pentru atingerea performantei relevante de spuma, celule mici, inchise care contin un agent de spumare, cu o conductivitate termica scazuta si o rezistenta mecanica adecvata.
Produsul astfel obtinut umple spatiile de izolat creand in acelasi timp o bariera termica si prin consolidarea mecanica a structurii.Acest lucru ofera rigiditate structurala, evitarea contractiilor si extinde durata de viata.

Spuma poliuretanica adera excelent la materialele frecvent utilizate in constructii, adera la orice substrat si se poate aplica pe orice plan inclinat (hartie , asfalt, beton, ipsos, ciment, lemn, PAL , otel). Nu are nevoie de sistem de fixare mecanica sau de adezivi speciali.
Previne dezvoltarea de ciuperci si bacterii si este rezistenta la atacul rozatoarelor si a insectelor.

Spuma poliuretanica are o rezistenta mare la acizi si baze, precum si uleiuri diluate si in solventi si o rezistenta mecanica buna in raport cu densitatea sa.
Viteza de executie si de mobilitate, capacitatea de a trece rapid la orice lucrare, fara necesitatea de a transporta si stoca produse voluminoase, caracteristici generale ale altor materiale izolante.

Ce avantaje are acest tip de izolatie?

Acest tip de izolatie cu spuma poliuretanica are o serie de avantaje. In primul rand are o putere ridicata de termoizolare iar lipsa de sesibilitate termica iti garanteaza siguranta maxima la aplicare.

Pulverizant spuma poliuretanica, inchizi toti porii, indiferent de materialul de baza. Acesta poate fi caramida, beton sau lemn. Porii sunt acoperiti instantaneu, fara probleme.
Izoland cu spuma poliuretanica, izolarea termica, fonica si hidro a mansardelor si acoperisurilor este una foarte mare.
In aceasta maniera, se permite respirata stratului suport, iar izolarea termica si impermeabilizarea structurii se pot face printr-o singura operatiune.

Se poate face fara problme izolare cu spuma poliuretanica fara imbinari si poate fi folosit atat pntru constructii noi cat si la reabilitarea celor vechi.
Un mare avantaj il reprezinta grosimea redusa a izolatiei, insa care are un factor de izolare foarte ridicat.
Acest tip de izolare este foarte rezsitent la temperaturi cuprinse intre -50 °C si +100 °C si de asemenea are o rezistenta ridicata la imbatranire.
Daca optati pentru acest tip de izolare, realizati economii la energie.

Lasă un răspuns