Mancare pentru caini sanatoasa

mancare pentru caini

Cainele este cel mai bun prieten al tau si iti doresti sa il ingrijesti cat mai bune cu putinta. Alimentatia potrivita pentru catelul tau este cea mai importanta. O hrana corespunzatoare nu inseamna neaparat hrana de la pet shop.

Inainte de a cumpara mancare pentru caini pentru animalul tau trebuie sa tii cont de mai multe lucruri. Principalul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este o vizita la medicul veterinar. Acesta iti va face cea mai buna recomandare, in functie de rasa cainelui, varsta si stil de viata.

Cum alegi mancare pentru caini sanatoasa?

O mancare pentru caini sanatoasa inseamna 50% carne si 50% legume. O asemenea alternanta este esentiala pentru o dieta echilibrata. Implicit, o dieta echilibrata presupune asigurarea unei vieti lungi, sanatoase si fericite pentru cainele tau.

Hrana cainelui tau nu trebuie sa contina alimente ieftine de umplutura. Indicate pentru caini sunt si cerealele. Aceastea constituie o sursa de energie pe termen lung dar atentie pentru ca pot fi utilizate de catre producatori ca o umplutura ieftina, pentru a creste procentul de proteine. Este bine sa introduceti cerealele in dieta cainilor sub forma integrala, pentru un aport de fibre, vitamine si minerale.

mancare pentru caini

Ai grija ca hrana de la pet shop pe care obinuiesti sa i-o dai micutului tau prieten sa aiba o sursa bogata de proteine. Mancarea pentru caini contine carne prefiarta, care nu isi va reduce volumul in procesul de gatire. De aceea, este bine ca lista cu ingrediente pe care o are pe ambalaj sa cuprinda proteine. Carnea de pui, de miel sau de vanat sunt cele mai bune surse de proteine de care catelul tau are nevoie.

Nu ii da catelului mancare cu un continut ridicat de conservati sub forma de chimicale artificiale, adica BHA, BHT si Ethoxichina. Cele mai indicate pentru caini sunt vitaminele E si C pentru ca acestea constituie conservanti benefici.

Lasă un răspuns