Pregateste-te pentru Airsoft cu echipamentul necesar

airsoft profesionist

Ai auzit si tu de noul sport, care prinde tot mai mult teren la noi in tara – Airsoft? Cu siguranta, daca esti un iubitor al sporturilor si ai fost intotdeauna pasionat de jocurile cu lupte si strategii militare, iti doresti sa participi si tu la un joc de Airsoft. Inainte de a putea practica airsoft, trebuie sa te asiguri ca stii regulile si ca detii echipamentul necesar.

Notiuni generale despre Airsoft

Airsoft este un joc non-comercial, de echipa, de tip militaro-sportiv. Pot participa la acest joc doar persoanele psihic stabile, care au implinit varsta de 18 ani si au propriul armament si echipament. Scopul jocului este acela de a destinde si de a neutraliza emotiile negative si aspiratiile agresive.

In cadrul jocului, este necesara participarea a cel putin doua echipe. Jocul se desfasoara in baza unui scenariu prestabilit, pe un teritoriu deschis. Inainte de inceperea jocului, se stabilesc clar obiectivele, scopurile, timpul inceperii si opririi, precum si hotarele terenului de joc. Se alege scenariul si echipele. Jocul se bazeaza pe onestitatea participantilor si nu sunt permise divergentele intre jucatori.

Echipamentul necesar pentru Airsoft

Pentru a participa la un joc de airsoft, este necesar sa detii echipamentul minim necesar. Acesta contine diverse arme, echipamente si componente. In ceea ce priveste armele utilizate la airsoft, acestea pot fi:

–      Arme de infanterie: este acceptat in joc armament pneumatic din material plastic, precum si aliaje usoare, de productie industriala. Acestea trebuie sa fie adaptate pentru tragerea cu bile de plastic BB de calibrul 6mm.

–      Mijloace pirotehnice: se pot utiliza diverse imitatii de grenade si mine, dar acestea trebuie sa fie certificate si sa se regaseasca in regim de libera vanzare.

–      Arme albe: se accepta in joc imitatii de arme albe, executate din plastic sau duraluminiu, dar care nu au suprafete ascutite sau muchii taioase.

Replicile utilizate in airsoft pot fi impartite in diverse grupe, in functie de modalitatea de tragere. Astfel, exista:

–      Replici pe baza de arc cu armare manuala. In aceasta categorie se incadreaza pistoalele cu pret mai mic, pustile de vanatoare si pustile cu luneta.

–      AEG-urile (Automatic Electric Gun). Aici se incadreaza replicile cu functionare electrica.

–      GBB (Gas Blow Back). In aceasta categorie sunt incluse replicile cu functionare pe gaz sau CO2.

–      NBB (Non Blow Back). Acestea sunt similare cu cele din GBB, dar nu au recul si culasa.

Participantii la joc pot utiliza orice echipament in stil militar. Toti membrii unei echipe trebuie sa poarte echipament asemanator, astfel incat sa poata fi identificati usor, in functie de echipa din care fac parte. De asemenea, nu este admisa utilizarea vestimentatiei de tip civil. Se impune purtarea ochelarilor de protectie in timpul jocului. In ceea ce priveste vestimentatia, exista diverse piese care pot fi purtate. Printre acestea se numara tricouri militare, pantaloni militari, veste militare, bocanci militari, casti de protectie si altele.

Armele si echipamentul, precum si alte accesorii si componente necesare pentru Airsoft pot fi achizitionate dintr-un Magazin Airsoft6. Echipamentul airsoft este disponibil intr-o varietate de modele, concepute atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti.

echipament pentru

Lasă un răspuns