Importanta unui program de facturare pentru firme

program de facturare

 

Orice firma aflata la primii pasi in lumea afacerilor este supusa unor cheltuieli destul de mari si unor riscuri de a fi facute greseli. Un administrator precaut insa, poate sa elimine foarte multe riscuri si cheltuieli. Pentru asta are nevoie de informatii.

program de facturare

Un prim lucru pe care trebuie sa il stii foarte bine daca ai firma in Romania este modul in care te descurci cu birocratia si cu Anaful. Oricare ar fi businessul pe care il ai, va trebui sa facturezi. O prima greseala pe care o poti face este sa alegi sa facturezi in mod clasic, pe tipizate, in detrimentul unui   program facturare.

De ce un program de facturare?

In primul rand pentru ca iti permite sa trimiti facturi elegante direct pe mailul clientului. Un al doilea avantaj foarte mare este faptul ca facturarea online economiseste timp. De regula, programele e facturare ofera o varianta automatizata prin care nu trebuie sa introduci de mai multe ori datele unei firme, chiar daca aceasta firma este facturata de mai multe ori.

Cel mai mare avantaj insa, este faptul ca un program bun de facturare iti ofera ocazia de a face facturile corect. Foarte multi incepatori gresesc facturile, ceea ce inseamna riscul e a primi amenzi usturatoare de la ANAF. Programele de facturare, chiar si cele gratuite, au deja toate informatiile de care ai nevoie pentru a emite facturi corecte si genereaza documente bine facute.

De ce sa tii cont atunci cand alegi un program de facturare?

Pentru a avea garantia ca programul pe care l-ai ales este unul perfect, trebuie sa te asiguri ca are o interfata usor e folosit si ca este gratuit, cel putin pentru un numar mic de documente. Daca nu emiti mai mult de 5 documente lunar, este indicat sa nu platesti inutil. Contazen, spre exeplu, ofera un pachet gratuit pentru firmele aflate la inceput, pe o perioada nelimitata de timp, atata vreme cat nu este depasita limita de 5 documente.

 

Lasă un răspuns