Rulouri pentru ferestre pentru o casa moderna

Rulouri pentru ferestre pentru o casa moderna

Clasicele perdele, draperii si jaluzele nu mai sunt o necesitate absoluta in zilele moderne. Totusi, ele nu pot sa lipseasca, daca nu sunt inlocuite cu altceva, intrucat ferestrele goale nu sunt recomandate si nici estetice. In schimb, daca iti doresti o solutie pentru a scapa de ele, le poti inlocui cu rulouri pentru ferestre. Poti alege rulouri textile, care ii vor oferi incaperii un aspect placut, in timp ce asigura si intimitatea.

Ce sunt rulourile pentru ferestre?

Rulourile pentru ferestre reprezinta o varianta moderna a draperiilor clasice. Acestea pot fi utilizate in orice camera, indiferent de tip. Astfel, poti pune rulouri de ferestre atat in dormitor, cat si in sufragerie, camera copilului, bucatarie sau baie.

Mod de montare a rulourilor pentru ferestre

Nu trebuie foarte multe cunostinte pentru a monta niste rulouri pentru ferestre, deoarece acestea se monteaza rapid si usor. Timpul necesar montarii rulourilor pentru ferestre este mult mai redus decat cel necesar montarii perdelelor si draperiilor. Perdelele si draperiile necesita montarea unei galerii pe care sa fie agatate. In schimb, rulourile pentru ferestre pot fi amplasate direct pe tamplaria ferestrelor sau pe perete, utilizand suruburile si kitul de montaj din pachet. In cazul in care nu sunt montate corect, roletele textile creeaza impresia de dublare a geamului, intrucat aluneca pe acesta. Rulourile pentru ferestre sunt prevazute cu un mecanism cu snur, care este menit sa permita rularea tesaturii pana la nivelul dorit.

Tipuri de rulouri pentru ferestre

Poti gasi o varietate de rulouri pentru ferestre, disponibile in diferite modele si culori. In ultima perioada, acestea pot fi gasite si sub forma unor rulouri pentru ferestre imprimate. Acestea din urma sunt o alternativa extraordinara pentru perdele si draperii. Pe langa rolul de a oferi intimitate, acestea au si un rol decorativ.

In general, rulourile pentru ferestre pot fi achizitionate de la magazinele cu diverse decoratiuni si accesorii pentru casa. In cazul rulourilor imprimate, acestea se executa, in general, la comanda, de catre companiile specializate in productia de rulouri, rolete si jaluzele.

Rulouri exterioare

Poti alege sa folosesti si rulouri exterioare pentru ferestre. Acestea au si avantaje, si dezavantaje. Pe langa avantajul de a proteja locuinta de razele solare, rulourile exterioare au si alte avantaje. Acestea sunt ideale pentru a proteja termic locuinta. De exemplu, pe timpul verii, rulourile exterioare protejeaza locuinta de razele solare.

Pe langa avantajul de protejare termica, rulourile exterioare sunt bune si pentru a proteja fonic locuinta. Acestea protejeaza incaperea de zgomotele din exterior, astfel ca te ajuta sa ai parte de un somn linistit.

Unul dintre principalele avantaje ale rulourilor exterioare este oferirea intimitatii de care ai nevoie. Acestea nu permit vecinilor sau trecatorilor sa priveasca in casa, prin geam. In plus, protejand incaperea de razele solare, protejeaza mobila de decolorare.

In plus, rulourile exterioare pentru ferestre sunt usor de intretinut. Ele pot fi sterse pur si simplu cu apa si detergent, pentru a le pastra curate.

Cel mai mare dezavantaj al rulourilor externe il reprezinta pretul. Acestea implica un cost destul de ridicat, astfel ca reprezinta o adevarata investitie pentru locuinta ta.

Lasă un răspuns