Scoala primara, afterschool si traficul din Bucuresti

traficul din bucuresti

Despre traficul din Bucuresti la orele de varf s-ar putea vorbi sau scrie ore intregi. Pentru aproape fiecare dintre noi se afla pe lista factorilor de stres de care am avut parte in ziua respectiva. Si chiar daca unii se hotarasc sa mai lase masina acasa, dau peste aceeasi aglomeratie si in mijloacele de transport.

inchiriez masina sau merg cu metroul

M-am tot gandit si am gasit doi dintre factorii care contribuie la aceasta situatie. Se numesc scoala primara si afterschool. Poate suna absurd, dar voi explica imediat. Daca eu locuiesc in sectorul 3 si cred ca in sectorul 5 se afla o scoala mai buna, desigur ca voi dori sa imi duc acolo copilul. Mai ales daca este vorba despre o scoala, sau chiar o gradinita particulara. Chiar daca totul a fost gandit in asa fel incat copiii sa mearga la scoala cea mai apropiata de casa, multi parinti tin cont si de alti factori, nu numai de distanta, atunci cand isi inscriu copiii. Si nu pot fi condamnati.

De ce este aglomerat traficul in Bucuresti?

Astfel ca eu voi fi pe drum, cu masina, dimineata de pe la 07.00 pana pe la 09.00. Intai voi duce copilul la scoala, apoi ma voi deplasa catre serviciu. Seara la fel. Daca va avea si program afterschool, va trebui sa il ia cineva de la scoala fix cand este traficul la ora de varf. Si in situatia mea vor fi sute de alti parinti si totodata participanti la trafic.

Nu vad inca nicio solutie pentru aceasta situatie, dar chiar ii inteleg pe parinti. La urma urmei, educatia este foarte importanta si este cunoscut faptul ca nu toate scolile au acelasi prestigiu sau invatatori si profesori la fel de bine pregatiti. Si este foarte important cum relationeaza copilul cu invatatorul, pentru ca el contribuie mult la imaginea celui mic despre scoala: un loc unde descopera in fiecare zi lucruri noi si captivante sau o mare corvoada.

traficul aglomerat din bucuresti
Desigur, exista multe alte motive pentru care traficul din Bucuresti este ingreunat. Partea buna este ca incep si la noi tot mai multe persoane sa foloseasca biciclete. Partea proasta este ca nu avem piste. Sa speram, insa, ca generatiile viitoare vor avea lideri educati si cu viziune, care sa rezolve sau macar sa diminueze si aceasta problema a traficului. Pana atunci propun sa ne inarmam cu multa rabdare, cu niste muzica buna sau o carte, in cazul in care nu suntem noi la volan, pentru a ne face drumurile prin oras mai placute.

 

Lasă un răspuns