5 sfaturi pentru decorarea dormitorului tau

Sfaturi pentru decorarea dormitorului

Dormitorul tau ar trebui sa fie cel mai personal spatiu, ca un loc sigur in care te poti relaxa in timpul liber. Din acest motiv, atunci cand apelezi la deocrarea dormitorului, acesta trebuie sa rezoneze cu emotiile tale, iar culorile trebuie adaptate pentru a-ti asigura confortul.

Sfaturi utile pentru decorarea dormitorului

  1. Alege culori subtile. In loc sa umpli decorul camerei tale de culori primare intense, alege culori subtile, in tonuri monocromatice. Teoria culorilor catalogheaza nuantele de bleu deschis, lavanda si verde pal ca fiind printre cele mai relaxante. Culorile mai intense, insa in tonuri monocromatice, precum maro, visiniu sau topaz garanteaza sentimentul de confort.
  2. Nu ignora tavanul. Majoritatea oamenilor pun accent pe decorarea celor patru pereti principali ai camerei, insa cel de-al cincilea nu ar trebui ignorat. Principalul motiv pentru care ar trebui sa acorzi atentie tavanului este pentru ca acesta este principalul lucru pe care il vezi cand stai in pat. Asadar, poti adauga culori, aplicatii pentru lumini sau chiar stickere cu diferite modele.
  3. Alege lenjeria de pat potrivita, care se potriveste cu intreg decorul dormitorului. Poti gasi mai multe modele si culori pe site-ul celor de la Bed Fashion.
  4. Adapteaza mobila pentru spatiu. Elementele de mobilier ale dormitorului trebuie in primul rand sa iti ofere suficient spatiu de stocare. Cu toate acestea, ele nu trebuie sa acapareze intreg spatiul camerei, pentru ca vei vrea sa urmaresti un aspect aerisit al acesteia.
  5. Alege draperii si combina-le cu perdelele. Varietatea acestor produse numara mii de modele si culori. De asemenea, draperiile si perdelele isi vor dovedi utilitatea pentru folosirea dormitorului. Acestea te protejeaza de lumina puternica a soarelui daca vrei sa dormi in timpul zilei si de privirile indiscrete ale vecinilor.

In final, un alt element care iti poate completa decorarea dormitorului si il poate transforma intr-un adevarat sanctuar de relaxare sunt elementele de aromaterapie. Lumanarlei, uleiurile esentiale si odorizantele de camera vor oferi un miros specific dormitorului tau.

Lasă un răspuns