Sporeste-ti eficiența la birou prin 5 metode

eficiența la birou

O carieră de succes de multe ori înseamnă multă muncă și o bună organizare. Dacă vrei să fii și tu eficient la locul de muncă, iar la sfârșitul zilei întreaga listă de activități să fie realizată, îți prezentăm mai jos câteva sfaturi simple pe care să le urmezi:

Lasă pălăvrăgeala, treci la muncă!

Ai zice că cinci minute la taclale sau „small talk” cu colegul nu îți strică eficiența. Totuși, este demonstrat că de cele mai multe ori cinci minute se transformă în zece sau chiar treizeci de minute. Și-apoi nu poți să comunici doar cu un coleg. Mai ai câțiva buni de gură, care abia așteaptă să își împărtășească istoria de aseară. Bârfele, cafeaua și pauzele de țigară sunt cei mai mari „mâncători” de timp și de forțe. Cu riscul de a părea mai puțin drăguț, spune-le colegilor că lași pălăvrăgeala pentru pauza de masă.

Fii implicat 100% într-o singură activitate

Când Dalai Lama a fost întrebat care e secretul fericirii, răspunsul lui a fost simplu: „Atunci când măcânc, sunt implicat 100% doar în acest proces”. Ajută-ți creierul să obțină concentrare maximă și vei genera rezultate maxime. De asemenea, s-a demonstrat că atunci când începi o activitate, te întrerupi pentru cinci minute pentru a da un telefon sau a scrie un e-mail și apoi revii, îți mărești timpul de terminare a activității de cinci ori. Așa că, dacă te-ai apucat de un lucru, nu îl lăsa din mână până nu îl termini

Pregătește-ți totul la îndemână

Tocmai pentru a urma sfatul de mai sus, pregătește-ți cele necesare din timp și pune-ți totul la îndemână: un pahar cu apă, lista cu materiale necesare, telefonul, datele de contact ale partenerilor, datele de contact ale companiei cu cele mai ieftine cartușe (pentru că au obiceiul să nu mai funcționeze în cele mai nepotrivite momente), pixul, agenda și orice alte materiale de care știi că ai putea avea nevoie. Nu mai pierde timp pe plimbările prin oficiu. Fii eficient!

Planifică

În mod normal, atunci când începi ziua de lucru, deja ar trebui să ai activitățile scrise pe foaie și minuțios planificate. Brian Tracy, unul dintre cei mai vestiți speakeri motivaționali din lume, susține că fiecare minut de planificare îți economisește 10 minute de realizare. O fi sau nu adevărat, îți rămâne să testezi pe propria listă de „lucruri de făcut”.

Păstrează curățenia

Tot Brian Tracy în cadrul lecțiilor sale publice despre managementul timpului spune că „dezordinea oferă creierului nostru senzația de haos”. Odată cu haosul din cap vine și haosul în activități. Folosește separatoare, post-it, folii, mape, sertare, buzunare pentru a-ți organiza cât mai eficient spațiul. Astfel nu vei mai pierde timp și nervi câutând actul necesar în grămada de hârtii împrăștiate pe birou.

Succes și eficiență sporită în toate câte le faci!

Lasă un răspuns