Suflanta de aer cald sau tunul de caldura

Suflanta de aer cald sau tunul de caldura

 

Esti in cautarea unei solutii de incalzire care sa fie atât practica, cât si economa? Modelele de suflanta aer cald, pe care le poti gasi la un depozit online de materiale de constructii se pot adapta multor situatii mai ales, in baile unde aerul este mereu mai umed. 

In general, o suflanta aer cald se distinge prin designul sau compact si prin marea sa mobilitate, putând fi folosita oriunde într-o încapere. Se prezinta sub forma unui ventilator si proiecteaza aer cald acolo unde este asezata, asigurând cea mai placuta temperatura si ambianta in functie de nevoi.

Functionarea sa este una foarte simpla- aspira aerul din jur, aerul ambiant si îl concentreaza înspre o rezistenta electrica pentru a-l încalzi. Apoi, suflanta aer cald expulzeaza aerul in directia dorita, un lucru ce creeaza un curent de aer cald in încapere. 

Care sunt avantajele acestui tip de încalzire?

  • poate încalzi aerul foarte repede. Datorita sistemului sau de incalzire, acest aparat va creste temperatura din incaperi aproape instant. Este foarte practic si usor de utilizat si metine nivelul de caldura ales, chiar si atunci când este închis.
  • suflanta aer cald este foarte practica. Acest tip de încalzire are numeroase functionalitati. Unele modele dispun de un termostat si un temporizator, un lucru care permite tinerea sub control a caldurii raspândite in încapere. In plus, este o solutie silentioasa si are un sistem de siguranta care se va închide automat in caz de supraîncalzire.
  • este economic. Acest sistem de încalzire este foarte abordabil. Uzual, in functie de model si dimensiunea încaperii pe care dorim s-o încalzim, acestea au o putere de la câteva sute de wati pâna la câteva mii de wati in cazul in care dorim folosirea de aeroterme pentru hale foarte mari. Indiferent de dimensiunea încaperii pe care dorim s-o încalzim sau de tipul de alimentare al aerotermei (monofazica sau trifazica), termostatele cu care sunt dotate in general toate aerotermele si suflantele de aer cald, ne ajuta sa stabilim precis temperatura dorita si implicit sa avem un control asupra consumului de curent electric. 
  • de asemenea, nu ocupa foarte mult loc, putând sa fie integrat foarte usor oricarui loc sau încaperi. 
  • unele modele sunt mobile si foarte usor de transportat datorita mânerului de care dispun sau rotilor. Alte modele sunt atât de compacte, încât pot sa fie puse pe o masa. Aceasta unitate poate sa fie transportata din încapere in încapere si chiar poate sa fie dusa la birou pentru o incalzire personalizata dupa nevoile fiecaruia. 

 

De asemenea, o suflanta de aer cald este silentioasa. Destul de silentioasa de fapt… Dar daca nu te deranjeaza zgomotul mic pe care îl face, este alegerea ideala pentru tine. Este un sistem de încalzire suplimentar, polivalent, usor de folosit si de întretinut. 

Deci daca vrei sa reduci factura de la gaz sau încalzire, fara sa renunti însa la confort, aeroterma, suflanta de aer cald sau tunul de caldura poate sa fie o solutie optima. 

Lasă un răspuns