Taierea pardoselii – cand este necesara si cum se poate face?

In ce conditii se impune taierea pardoselii

Taierea pardoselii presupune un proces complicat care se poate realiza atat in domeniul constructiilor, cat si in domeniul amenajarilor interioare. Aceasta operatiune se poate realiza pentru o varietate de materiale, de la beton, asfalt si gresie, pana la lemn sau cermaica.

Pentru a va asigura ca obtineti cele mai bune rezultate, este recomandat sa apelati la firme specializate in aceast proces de taiere.

Cand este necesara taierea pardoselii?

Taierea pardoselii se impune atat cand este montat acest element intr-un spatiu, cat si atunci cand se realizeaza lucrari de reparatie sau remodelare. Cel mai recent model de lucru in ceea ce priveste pardoseala cuprinde combinarea a doua tipuri de materiale.

Un bun exemplu in acest sens este crearea unei pardoseli care imbina lemnul cu elemente mai solide, precum gresia, betonul sau marmura. Noile tendinte in materie de decorari interioare urmaresc sa creeze o tranzitie care se realizeaza treptat. Astfel, nu vor exista diferente inestetice din cauza materialelor folosite, ci totul se va imbina armonios.

Alte lucrari care impun taierea pardoselii sunt cele de demolare, slefuire, reparare a fisurilor sau curatare. Totodata, se poate realiza si taierea pardoselii din beton, la un nivel mai amplu, pentru crearea unor goluri pentru scari sau pentru lift, pentru lucrari de hidroizolatie sau izolatie termica sau instalarea conductelor de apa.

Ce unelte sunt necesare pentru taierea pardoselii?

Uneltele trebuie in primul rand alese in functie de tipul de material ce va fi utilizat pentru pardoseala. Taierea se poate realiza cu discul diamantat sau carota diamantata, care permit manevrarea usoara a materialelor obtinute, pentru a le putea adapta pentru modelul dorit. Utilizarea carotelor se impune atunci cand este necesar lucrul pe o suprafata restransa, unde nu poate fi instalata o masina de taiat beton.

In ceea ce priveste taierea lemnului, aici se impune folosirea unei game mai variate de fierastraie. In functie de zona de actiune, se pot folosi fierastraie circulare, pendulare sau pentru colturi.

Lasă un răspuns