Hainele second-hand achizitionate dintr-un depozit sh sunt o alternativa economica pentru hainele din magazinele de retail. Pe langa faptul ca veti economisi bani cumparand aceste produse, veti obtine o garderoba unica cu piese care nu mai sunt la vanzare.
Un aspect negativ in ceea ce priveste hainele second-hand este faptul ca de multe ori acestea nu sunt curatate corespunzator. Asta se datoreaza in general faptului ca aceste haine au stat nefolosite in dulapul cuiva multa vreme. Acest lucru poate da hainelor un miros urat sau aspect neingrijit.
Tehnici de curatare ale hainelor second-hand
- Asigura-te ca toate buzunarele hainelor sunt goale. Pe langa faptul ca orice obiect mai dur iti poate afecta masina de spalat, de multe ori poti gasi adevarate comori in interiorul produselor.
- Analizeaza hainele. In functie de vechimea si conditia in care se afla, anumite produse pot necesita o spalare mai delicata.
- Citeste instructiunile de spalare de pe eticheta. Pentru a sti cum poti sa cureti cat mai bine o haina trebuie sa urmezi sfaturile specifice fiecarui produs in parte. Astfel, trebuie sa tii cont de temperatura apei, modul de uscare si cum trebuie calcate.
- Nu amesteca materialele si culorile. Fiind de cele mai multe ori vorba despre produse destul de „batrane”, hainele second-hand
- Ai grija la produsele pe care le folosesti. Anumite solutii de curatare nu sunt potrivite pentru toate tipuri de materiale, cu atat mai mult daca materialul este uzat si vechi. De asemenea, daca nu respecti instructiunile de folosire, solutiile precum inalbitorul pot crea pete sau chiar gauri in haine.
Indepartarea mirosului
De multe ori, o simpla spalare nu poate indeparta mirosul acumulat in tesaturi vechi de ani de zile. Iata cateva metode de a scapa de mirosurile neplacute:
- Pune hainele intr-o punga vidata cu nisip pentru pisici sau carbune activ
- Curata zonele cu miros puternic cu otet, dupa care spala hainele second-hand
- Calca hainele cu abur puternic