5 greseli pe care le fac oamenii in alegerea mobilei

alegerea mobilei

Te-ai intrebat vreodata care sunt principalele greseli pe care le oamenii in alegerea mobilei? Statisticile spun ca aceste greseli sunt facute de oameni destul de frecvent si nu depind de sexul, varsta sau de statutul social al cumparatorului. Mai mult, ele pot fi potential costisitoare, deoarece mobilierul este un element de mare pret, literalmente.

Vestea buna este ca aceste greseli in alegerea mobilei pot fi in intregime prevenite. Asta daca te documentezi putin inainte de a achizitiona mobilierul dorit. Iata care sunt principalele 5 greseli pe care le fac cumparatorii de mobila.

Greseli de evitat in alegerea mobilei

1. Uita sa masoare mobila inainte sa o cumpere

Nu neglija masurarea precisa a camerei inainte de a face achizitia, pentru a vedea daca noul mobilier va fi potrivit. Dimensiunile mobilierului trebuie sa fie potrivite marimii spatiului in care va fi plasat. Totodata, trebuie sa masori holurile, usile, lifturile si scarile prin care vei strecura piesele de mobilier.

2. Nu acorda destula atentie culorilor

O culoare care arata fad in showroom-ul din magazinul de mobila, va arata, cel mai probabil, la fel in casa ta. Incearca sa cumperi mobila care sa arate bine in propria casa, in culorile si in lumina din jur. De asemenea, atunci cand cumperi de pe magazinele online de mobila, cum este site-ul mobilakoncept, trebuie sa fii constient ca nuanta de pe un monitor arata putin diferit de realitate. Cel mai bine este sa ceri o mostra de material de la compania de la care doresti sa faci achizitia.

3. Se lasa condusi de mofturi

Cel mai bine este sa cumperi o piesa de mobilier care sa te faca sa te simti confortabil ani de zile. Acest lucru se refera atat la culoare cat si la stil. Mofturile vin si pleaca foarte repede, asa ca nu te lasa influentat de ele inainte sa faci o astfel de achizitie.

4. Nu testeaza mobila inainte sa o cumpere

Daca ai de gand sa cumperi o canapea, un fotoliu sau un scaun, nu uita sa testezi produsul si sa il judeci in functie de calitate. Ce se intampla daca acea canapea foarte eleganta se dovedeste a fi extrem de inconfortabila si sa nu mai poti sta pe ea dupa un timp? Mobilierul tau ar trebui intotdeauna sa iti faca viata mai confortabila si mai usoara.

5. Cumpara mobila din impuls

A cumpara din impuls este una dintre cele mai mari greseli pe care le fac oamenii atunci cand cauta mobila. Uneori, pretul pare irezistibil, ori piesa arata prea bine pentru a putea fi ratata, sau poate ca te grabesti sa faci achizitia din cauza faptului ca esti in graba. Nu te lasa impulsionat de nimic si nu lua decizii pripite inainte de a da banii pe mobilier.

Lasă un răspuns