Trei metode care te ajuta sa treci mai usor peste divort

divort

Știm cu toții că suntem ființe sociale, dornice de a fi alături de cât mai mulți semeni. Nu suntem deloc încântați de perioadele de singurătate. Astfel, cele mai frumoase momente ale omului sunt acelea în care stă alături de familia și prietenii săi. Dar, uneori, totul de schimbă și e nevoie de un nou început. În societatea modernă, divorțul este văzut adesea ca o plagă. Alteori  este considerat un lucru banal, care trebuie să se întâmple, dar nimeni nu poate să spună că este ceva benefic. Divorțul este o traumă, în special pentru cei mici. Ei suferă cel mai mult atunci când nu mai pot avea bucuria unei familii fericite.

Divort nu inseamna despartirea si de copii

Atunci când dragostea se rupe, ea mai rămâne doar pentru copii. Și ei sunt cei pentru care totul trebuie să se transforme în normalitate. De aceea, pentru a nu transforma copiii în viitori adulți cu probleme de relaționare, trebuie să fie respectate trei metode simple de a trece peste divort.

divort

Copiii trebuie să fie văzuți ca niște prieteni.  Chiar dacă este o perioadă foarte grea pentru cei doi părinți, aceștia trebuie să discute cu tact cu cei mici. In principal despre ce urmează să se întâmple în familia lor. Totul expus într-o manieră simplă, cât mai adaptată vârstei celor mici. Acestia trebuie sa poata intelege exact ce se intampla. Dacă copiii sunt mai mari, lucrurile pot fi explicate mai ușor. Astfel ca atmosfera în casă, până la soluționarea totală a divorțului nu o sa fie negativă. Este bine ca cei mici să fie implicați de la început în noul fel de a vedea familia. Pentru că astfel finalul să nu-i descurajeze atât de mult. Indiferent de ce tensiuni există în relația de cuplu, părinții trebuie să știe că răspunderea lor în fața copiilor nu scade.

Nu nega divortul

Uneori, unele lucruri grele se pot spune pentru cei mici asemenea unor istorioare din care să se poată vedea adevărul. Dacă sunt încă prea micuți pentru a înțelege cum se schimbă lucrurile în casă, este bine să știe că, la început, familia lor a fost așa ca altele dar unele lucruri au trebuit să se modifice însă dragostea părinților este aceeași pentru ei. La o asemenea discuție este bine să fie prezenți ambii părinți si cei mici să poată pune întrebări. Copiii nu trebuie să fie îndepărtați de niciunul dintre părinți, chiar dacă este un divorț între ei. Cei mici au nevoie de siguranța faptului că părinții nu se despart din cauza lor.

Divorțul trebuie acceptat. Chiar dacă este greu la început și uneori chiar pare imposibil, divorțul trebuie acceptat. Pentru că numai așa se poate trece în etapa următoare, în care să se poată normaliza unele lucruri în viața de familie. Din momentul în care s-a înțeles că divorțul este finalizat, că familia este acum fără unul dintre părinți, trebuie să se poată suplini măcar puțin lipsa acestuia. Este bine ca cel plecat din familie să nu fie vorbit de rău și să se permită legături normale cu el. Asta ajută enorm la menținerea unei vieți emoționale fără probleme în cazul copiilor. O relație decentă cu fostul soț aduce doar beneficii pentru cei mici.

Timpul liber este esential

Petrece timpul liber cu familia. Pentru unii părinți, după divorț, lucrurile bune s-au terminat. Cei care gândesc atât de negativ nu pot să meargă mai departe și astfel provoacă suferință și copiilor. De aceea este foarte bine atunci când se planifică vacanțe în care și cei mici să fie implicați, să vadă și să facă lucruri noi, chiar dacă la evenimente va fi prezent doar un părinte. Bucuria celor mici de a avea vacanțele dorite sau de a face activități interesante va fi transmisă și adulților și se va crea acea atmosferă de bună dispoziție atât  de necesară.

Din când în când, este bine ca părintele rămas să poarte grija celor micuți să primească în dar buchete de flori, cadouri de revelion, și la rândul său să ofere. Acestea sunt nu doar niște cadouri frumoase ci arată o parte de iubire și respect foarte importantă pentru felul în care copiii văd familia. Buchetele de flori reprezintă mai mult decât plăcerea adusă privirii, ele sunt bucurie, dragoste și siguranță, prin ochii și inima copiilor.

Lasă un răspuns