Vacanta in Amsterdam: 8 lucruri pe care le poti face in capitala Olandei

activitati in vacanta in amsterdam

O vacanta in Amsterdam se situeaza in topurile alegerilor in materie de citybreak-uri europene. Biletele de avion sunt destul de ieftine, iar daca esti flexibil poti gasi si o cazare budget-friendly. Cu toate ca acest oras are un renume cunoscut pentru petreceri, viata de noapte si distractii care sunt considerate ilegale in alte state, asta nu este tot.

Amsterdam este un important centru cultural al Europei, abundand de personalitati istorice importante, din domenii diverse. Iata o lista de 10 obiective pe care pe poti vizita si lucruri pe care trebuie sa le faci cat esti in vacanta in Amsterdam.

Activitati pentru vacanta in Amsterdam

  1. Bea un cocktail in Skybar-ul din A’dam Toren, turnul de pe malul raului IJ. Acesta numara 22 de etaje in inaltime, iar barul de la ultimul etaj este construit in sistem de 360 de grade. Aici poti vedea intreaga capitala si vapoarele de croaziera de pe canalele Amsterdamului. Un lucru special este faptul ca intregul etaj se roteste in jurul axului. Astfel, vei putea vedea privelistea din toate unghiurile, indiferent de locul tau de la masa.
  2. Viziteaza Rijksmuseum pentru a admira cele mai frumoase opere de arta clasice, in cadrul mai multor galerii. Cladirea in stil Gotic si Renascentist adaposteste nume importante ale picturii, sculpturii si a altor arte. Aici poti vedea de la artisti olandezi, pana la Epoca de Aur si chiar o colectie asiatica. De neratat este aici si biblioteca muzeului, care te va face sa te simti ca la studiourile Harry Potter.
  3. La o aruncatura de bat de Rijksmuseum este Muzeul Van Gogh, pe care il poti recunoaste dupa campul de floarea-soarelui. Acesta adaposteste cea mai mare colectie din lume, cu picturi ale artistului. Muzeul este dedicat artei lui Van Gogh, fiind una dintre cele mai importante figuri in istoria artei vestice. Stilul acestuia impresioneaza prin paleta de culori intense si apasari intense de pensula, care au devenit un simbol al picturii secoului XIX.

Relaxare din plin

4. O croaziera pe canalele navigabile este un must-do in vacanta in Amsterdam. Daca ai mers mult prin oras si ai vizitat muzee, aceasta activitate reprezinta o modalitate excelenta de relaxare. Te poti aseza confortabil la bordul vaporului, poti comanda o bautura si urmari povestile ghidului, in luminile ce se reflecta in apa. Fiecare canal trece prin dreptul unei case cu o poveste speciala.

croaziera in vacanta in amsterdam

5. Daca tot am pomenit de case cu povesti speciale, nu trebuie sa ratezi Casa Anne Frank, care adaposteste muzeul cu acelasi nume. Acesta este locul in care Anne Frank s-a ascuns impreuna cu familia ei pentru doi ani, inainte de a fi tradati de prieteni si prinsi de nazisti si trimisi in lagar. Poti vedea fragmente din cunoscutul ei jurnal, dar si anexa secreta in care se inghesuia intreaga familie pentru a nu fi prinsi in cadrul raziilor. Acesta reprezinta o amintire trista a ororilor celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar si puterea si spiritul unei copile de doar 15 ani.

6. Voldenpark este unul dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri din oras. Aici poti veni sa alergi, sa mergi cu bicicleta, sa faci sport sau pur si simplu sa te relaxezi la aer curat.

7. Viziteaza muzeul Rembrandt, care este situat chiar in casa artistului. Tot aici este locul in care isi stabilise atelierul, in care a creat mai multe opere cunoscute. De asemenea, tot aici obisnuia sa predea clase de pictura si restaurare.

Experiente unice

8. Heineken Experience este o alta locatie pe care nu trebuie sa o ratezi cand faci o vacanta in Amsterdam. Fie ca esti sau nu un fan al berii, vei fi impresionat. Situata in centrul Amsterdamului, Heineken Experience este prima fabrica a berii Heineken din lume, deschisa in 1867. Aici poti vedea istoria si evolutia sticlelor si cutiilor de bere, cat si modalitatile vechi si noi de preparare a batuturii. Desigur, turul include si mai multe etape de degustare, in care esti invatat sa bei ca la carte si chiar cum sa torni corect berea in pahar.

Amsterdam este un oras al contrastelor, al libertatii si al spiritului tanar. Aici vei gasi mereu ceva de facut, fie ca esti in cautare de cultura sau de distractie.

Lasă un răspuns