Vrei sa iti repari masina? Iata ce implica procesele de tinichigerie auto si vopsitorie

tinichigerie auto

Daunele pe care le poate suferi masina ta in urma unui accident, dar si semnele de uzura care pot aparea la nivelul caroseriei sunt probleme care trebuie sa fie remediate in cel mai scurt timp posibil. In primul rand, din punct de vedere legal este necesar sa te ocupi de aceste reparatii pentru a putea circula pe drumurile publice. 

De asemenea, este necesar sa remediezi problemele pentru ca ele sa nu se agraveze in timp. Vestea buna este ca exista variante moderne, de foarte buna calitate, prin care iti poti repara masina si o poti face sa arate chiar mai bine decat inainte de aparitia problemelor. 

Odata ce ai decis sa efectuezi reparatii la un service specializat, trebuie sa stii ca la nivelul caroseriei masinii tale se vor desfasura lucrari de tinichigerie auto si vopsitorie, in asa fel incat elementele vizate de reparatii sa fie puse la punct intr-o maniera rezistenta si placuta, din punct de vedere estetic. 

Iata care sunt cele mai importante etape care sunt urmate in cadrul procesului de tinichigerie si vopsitorie, in situatia in care decizi sa apelezi la un service modern, capabil sa iti ofere acces la tehnologii si tehnici de ultima generatie.

Tinichigerie auto in doua etape, urmata de vopsitorie

Prima etapa a procesului in urma caruia este reparat autoturismul tau este cea in care se efectueaza reparatiile de tinichigerie auto. Aceasta etapa se desfasoara in doua faze. Primul pas care trebuie completat este reprezentat de indreptarea elementelor de caroserie. 

Este esential ca suprafetele sa fie perfect indreptate, inainte de a se trege la repararea structurii metalice si de rezistenta.Acest pas secund implica actiuni precum chituire, polish-are si orice alta masura este necesar pentru ca elementele de caroserie sa fie netede si pregatite perfect pentru aplicarea straturilor de vopsea. 

Cele mai moderne service-uri auto apeleaza la tehnologia de vopsire Nitrotherm Spray, care implica inlocuirea aerului comprimat cu azot incalzit. Tehnica este una mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator si capabila sa genereze rezultate superioare, din punct de vedere calitativ, precum si mult mai rezistente in timp. 

Prin intermediul acestei tehnici, sunt aplicate patru straturi de vopsea. Este vorba despre stratul cu rol protector (vopsire catodica), stratul cu rol de sustinere (primer), stratul de culoare si stratul final, reprezentat de lacul de protectie. Acesta din urma este cel mai important, deoarece garanteaza rezistenta pe termen lung a rezultatelor. 

Atat lucrarile de tinichigerie, cat si cele de vopsitorie, trebuie sa fie desfasurate de catre mecanici experimentati, capabili sa gestioneze in cel mai eficient mod cu putinta sculele si tehnologiile pe care le au la dispozitie. Oricand ai nevoie de servicii de tinichigerie auto, este important sa stii ca te poti baza nu doar pe mijloace de lucru moderne, ci si pe profesionisti capabili sa le utilizeze la adevaratul lor potential. 

Intra pe CarsInv.ro si descopera oferta unui service care iti poate oferi tinichigerie auto de calitate, completata de servicii de vopsitorie care iti vor face masina sa arate mai bine ca niciodata. Alege sa iti repari masina in locul potrivit si te vei bucura de rezultate excelente, pe termen indelungat. 

Lasă un răspuns