Firma de catering-tot ce trebuie sa stii pentru infiintare

firma de catering

Ramura de catering din industria alimentara a evoluat foarte mult in ultimul timp si a cunoscut o crestere financiara mare. Astfel ca cei care detineau o afacere in acest domeniu au inteles ca este o varianta profitabila si au investit si mai mult. Posibilitatile de castig dintr-o firma de catering sunt reale, costurile de infiintare sau de intretinere sunt minime, iar administrarea este foarte usoara.

Asa ca daca ti-ai pus in minte ideea ca vrei sa iti deschizi propriul business, o firma de catering ar fi o afacere profitabila, cu eforturi mici.

Oamenii apeleaza acum la servicii de catering din diverse motive. Fie pentru ca nu au timp sa gateasca acasa, fie pentru organizarea unei petreceri sau a unui eveniment…sau chiar si pentru a lua pranzul la serviciu. Iar cerintele de preparate sunt diversificate, asa ca te poti dezvolta fara limite.

Daca ai stabilit un buget si esti pregatit sa devii un mic antreprenor, atunci tot ce iti mai ramane de facut este sa urmezi pasii de infiintare a unei firme de catering.

 6 pasi de urmarit pentru o firma de catering

  1. Obtinerea tuturor avizelor si actelor necesare pentru demararea proiectului.
  2. Asa cum spuneam, serviciile de catering se extind pe mai multe zone cu diferite feluri de preparate. Cel mai bine ar fi insa sa te axezi prima data pe o anumita nisa. Mai bine sa oferi un singur lucru, dar de calitate, decat sa faci mai multe, insa niciunul bun. Dupa iti vei forma clientii, poti sa evoluezi si pe alte zone.
  3. Alegerea locatiei: poti opta pentru zone mai circulate, cu multe spatii comerciale sau zone cu camine studentesti sau facultati.
  4. Echiparea spatiului cu echipamente profesionale de bucatarie care vor usura munca angajatilor si vor ajuta la calitatea produselor.
  5. Alegerea personalului calificat care sa aiba cunostinte in domeniu pentru ca preparatele sa fie de calitate.
  6. Promovarea firmei atat in offline, cat si online. Alege un logo si un slogan care sa iti reprezinta firma, creeaza afise stradale sau distribuie pliante cu oferta ta. In ceea ce priveste parte de online, creeaza o pagina si un site al firmei unde vei arata clientilor ce oferi si care sunt promotiile tale.

In cazul in care nu dispui de un buget mare pentru toate demersurile necesare, da click aici pentru a descoperi o solutie de a economisi bani.

Lasă un răspuns